אינטרנט בוייטנאם – סלולרי ו-WiFi

אינטרנט בוייטנאם

זול ועובד טוב.לפחות בערים הגדולות וביעדים התיירותיים.

מהירות האינטרנט בוויטנאם

מנסיוני האישי, די מהיר.
בכל המקומות התיירותיים, יכולתי לעבוד עם המחשב שלי ולצפות בקטעי וידאו של Youtube. כשאני אומר מקומות תיירותיים, אני מתכוון ליעדים כמו : Saigon  Hanoi  Mui-Ne  Dalat  Nha-Trang Hoi-An Danang  Hue  Sapa  Halong-Bay
יתכן שבמקומות קטנים ומבודדים, האינטרנט פחות מהיר כי וייטנאם אינה נמצאת בראש הטבלה בדירוג מהירות גלישה עולמי.

ה- WiFi ב- וייטנאם

זמינות מצוינת בכל בתי המלון ובתי הקפה בערים הגדולות ואטרקציות תיירותיות. למעשה, הוא זמין יותר מאשר בהרבה מדינות אירופאיות. העיר סייגון היא גן עדן עבור אנשים שרוצים לשבת עם לאפטופ בבית קפה, יש תמיד שקעים וה- Wifi עובד והוא חזק. יש אינסוף רשתות קפה בסייגון כמו:
Trung Nguyen Legend, Phuc Long, Highland, The Coffee House, Starbucks, Coffee Bean.
כבונוס: הקפה מצוין בווייטנאם. ראה העמוד על בתי הקפה בווייטנאם.

אינטרנט סלולרי בוייטנאם

זמין ביותר עבור התייר. אפשר לקנות סים מקומי ולהרשם לתוכנית פריפייד. שימוש בכרטיס סים מקומי כמעט תמיד יהיה זול יותר משימוש בסים ישראלי בחו״ל.

מי המפעילים הסלולרים בוייטנאם

החברה הגדולה ביותר היא Viettel. היא בבעלות ממשלתית ויש לה נתח שוק של כ- 40%.   שתי החברות הגדולות הנוספות הן    Vinaphone     ו- MobiFone. ישנן גם חברות קטנות יותר : G-Mobile ו-S-Fone.

באופן אישי, אני משתמש ב-Viettel בזמן ביקורים בוייטנאם ואני מרוצה.

איפה לקנות כרטיס סים מקומי בוייטנאם ?

בשדה-התעופה תראה הרבה ביתנים המציעים כרטיס סים ותוכניות פריפייד. זה זול יחסית לאירופה ואפילו יחסית לתאילנד, אבל אם אתה רוצה שזה יהיה עוד יותר זול, אז קנה את הכרטיס סים מחוץ לשדה התעופה.
אפשר לקנות כרטיס סים מקומי ותוכניות פריפייד במינימרקטים דוגמת FamilyMart . הם נמצאים בכל רחוב בעיר.
טיפ 1: עדיף לקנות כרטיס סים הכולל גם מספר טלפון (יש גם בלי, למקרה שאתה צריך רק אינטרנט ולא שיחות, הסים יותר זול). הסיבה היא שאתה תצטרך מספר טלפון כדי להשתמש בשירות המוניותUber ו- Grab.
טיפ 2: אם אתה מתארח במלון קטן, בקש מאיש הקבלה שיעזור לך עם כרטיס הסים. הוא יכול לקנות אותו בשבילך או ללכת איתך לחנות. הוא גם יכול לסדר את התוכנית פריפייד. היתרון של איש הקבלה עליך, הוא שהוא יודע לדבר וייטנאמית ואתה לא. כך תהיה לך סיבה טובה להשאיר לו טיפ מתי שאתה עוזב את המלון.
טיפ 3: ברב המקרים, עדיף (יותר זול) לקנות את הכרטיס סים והמסלול אינטרנט, בחנות גדולה של טלקום מהסוג שאתה רואה בתמונה הבאה.
חנויות אלה מוכרות בעיקר סמארטפונים, אבל יש בהן גם פינה בשביל חברות הסלולר.

saigon

איך להרשם לתוכנית סלולרית (פריפייד) עם הסים הוייטנאמי

התהליך דומה בכל העולם :

  1. קודם צריך למלא כסף בחשבון המזוהה עם הכרטיס סים (זה נקרא “Top up” באנגלית). מלא באותו הסכום של תוכנית הפריפייד שאתה מתכוון לקנות. בוייטנאם אפשר לעשות את הפעולה הזאת בסופרמרקטים דוגמת FamilyMart.
  2. קנה תוכנית פריפייד. עושים זאת ע״י חיוג למספר מסוים מהטלפון הנייד. לכל תוכנית פריפייד יש מספר אחר לחייג. כדי להכיר את התוכניות הקיימות (והמספר שיש לחייג) אפשר לשאול בן-אדם או להסתכל באתר של החברה (האתרים לא תמיד קיימים בשפה האנגלית).

הערה : עדיף שתתן לאיש שממנו קנית את כרטיס הסים, לעשות בשבילך את הפעולות האלו.

כמה זה עולה ?

בשנת 2024 :

תוכנית פריפייד הכוללת 6 גיגה לכל יום במשך חודש :בערך 200,000 דונג. כן, זה זול. (תוכנית רק עם אינטרנט, ללא שיחות).
כרטיס סים עם מספר : 80,000 דונג.
הערה: כמו בכל תוכנית סלולר, מתי שעוברים את מכסת הגיגה אז עוברים למהירות גלישה איטית.

כיצד להתקשר מוייטנאם ?

קנה סים מקומי ותוכנית פריפייד ואז השתמש באינטרנט כדי לבצע שיחות. אפשר להשתמש בתוכנה דוגמת Skype. כמובן שאפשר גם להתחבר לאינטרנט דרך רשת Wi-Fi.
אפשר גם לבצע שיחות דרך חברת הסלולר לפי התעריפון שיש להם לשיחות בינלאומיות (לא דרך אינטרנט). אולי תבחר לעשות זאת אם אתה זקוק לאיכות גבוהה של השיחות. מהנסיון האישי, האינטרנט בוייטנאם מספיק מהיר בשביל לבצע שיחות טלפון.

הקידומת הטלפונית הבינלאומית של וייטנאם היא : 84

מידע כללי מועיל לגבי טלפוניה סלולרית

להבין את חבילות הגלישה של חברות הסלולר

הם משחקים עם 3 גורמים :

  1. כמות המידע הכולל שתוכל לצרוך. ככל שאתה משתמש יותר באינטרנט, אתה צורך יותר מידע.
  2. המהירות שבה תקבל את האינטרנט. באיזו מהירות יוצגו דפי האינטרנט.
  3. במשך איזה תקופה (שעות, ימים) תוכל לצרוך אינטרנט.

כמות המידע
חברות הסלולר מחייבות על השימוש באינטרנט לפי כמות המידע הנצרך. אם אתה גולש בעמוד אינטרנט פשוט, אז אתה צורך כמות קטנה של מידע. אם אתה רואה סרטון youtube, אז אתה צורך כמות גדולה של מידע, ולכן אם אתה מחובר לאינטרנט בדרך סלולרית, כדאי להגביל את השימוש בפעילויות אינטרנט שצורכות הרבה מידע, אחרת זה יצא יקר, או שתעבור לרשת wifi שבה לא מחייבים לפי מידע נצרך.
המהירות
כל עוד אתה בתחום גודל המידע שהוקצב לך בחבילת ה- pre-paid שקנית, אז תקבל את האיטרנט במהירות המקסימלית שחברת הסלולר יכולה לספק אותו, וזה די מהיר. כשעברת את המכסה, לא מנתקים אותך מהאינטרנט אלא מעבירים אותך למהירות גלישה איטית ביותר, כזו המספיקה כדי לראות עמוד פשוט אך לא כדי לבצע בנוחות שיחה קולית ב- Skype.
משך הזמן
כשאתה קונה חבילת גלישה, נקבע כמות המידע שאתה זכאי לה וגם משך הזמן שבה תוכל לצרוך אותה.
לדוגמא, נניח שקנית חבילת גלישה של 6 GigaBytes של מידע שתקף לשימוש במשך 1 חודש.
נניח שעבר החודש והשתמשת רק ב- 5 GigaBytes מתוך ה-6 שהיו מגיעים לך, אז
זה אומר שהפסדת 1 GigaBytes. אם לעומת זאת, צרכת את כל ה- 6 GigaBytes אחרי שבוע, אז נותרו לך 3 שבועות שבה תוכל לראות אינטרנט במהירות האיטית.
הערה 1 :
אם החבילת גלישה שלך הסתיימה (בזמן), ויש לך כסף בחשבון ה- pre-paid, אז עדיין תוכל להמשיך לגלוש אך הם עלולים לחייב אותך לפי דקות שימוש וזה יצא יקר. כדי להגן על עצמך מזה, בטל זמנית את קבלת יכולת הנתונים הסלולרים ב- smartphone (בתפריט ההגדרות)
הערה 2 :
לא להתבלבל :
Megabits per second (Mbps) and Kilobits per second (Kbps) is about speed
Megabytes (MBytes) and Gigabytes (GBytes) are an amount of data.

אם אתה צריך אינטרנט סלולרי ב- laptop  או ב- טאבלט – Tethering

ה- laptop שלך יכול לקבל wifi, אך בניגוד לסמארטפון, הוא בדרך-כלל אינו יכול tetheringלקבל אינטרנט סלולרי. למזלנו, זה די פשוט להעביר את האינטרנט שמקבלים בסמארטפון לעבר המחשב הנייד, זה נקרא Tethering באנגלית. אפשר לעשות זאת עם כבל או באופן אלחוטי (wifi). המהירות גלישה תהיה כמו בסמארטפון. האופציית wifi היא הפשוטה יותר כי עם כבל יכולים להיות לפעמים בעיות של תאימות.
הנה באופן כללי הצעדים הדרושים :

  1. וודא שאתה מקבל אינטרנט בסמארטפון
  2. לך לתפריט הגדרות בסמארטפון וחפש תפריט בסגנון Tethering או העברת
    Data או Hotspot (השמות המדויקים תלויים במערכת ההפעלה).
  3. תמצא שתי אופציות להעברה: עם כבל או עם wifi. בחר wifi. אם אתה בוחר עם כבל אז זה המשמש לטעינת הסמארטפון, הוא בדרך-כלל מתאים.
  4. תמצא גם תפריט שבה אתה רואה את הסיסמא של רשת ה- wifi שאתה יוצר (וגם לשנות את הסיסמא, אם אתה רוצה). אתה תצטרך את סיסמת ה- wifi כדי להתחבר לרשת עם ה- laptop.

אפשרות נוספת לקבלת אינטרנט סלולרית ב- laptop היא בעזרת Aircard, אבל איני aircardרואה למה שתעשה זאת אם יש לך סמארטפון. מדובר במכשיר קטן הדומה לזכרון USB עבה ושיש לו יכולת קליטה סלולרית והוא מתחבר לשקע USB במחשב. בתוך ה- Aircard אתה צריך להכניס כרטיס SIM של חברת הסלולר שאתה רוצה להיות מקושר אליה. אפשר לקנות Aircard מחברת סלולר או בשוק החופשי, אך אז בדוק שהוא יכול לקבל כל SIM ולא חסום לחברה מסוימת.

מה לבדוק אם אתה לא רואה אינטרנט בסמארטפון

הטוב ביותר הוא לקבל תמיכה אנושית בשביל להחליף כרטיס SIM וקניית חבילות pre-paid . אם אתה מעדיף לעשות הכל לבד, וודא ש :

  1. יש לך מנוי pre-paid או post-pay באחת מחברות הסלולר, אותה חברה של כרטיס ה- SIM שבסמארטפון. אם אתה משתמש ב- SIM ישראלי וודא שהוא כולל שימוש בינלאומי. אם מדובר בתוכנית pre-paid וודא שיש כסף בחשבון. וודא שהתוכנית כוללת גם אינטרנט.
  2. וודא שאופציית העברת נתונים סלולרים פעילה, זה שונה מאופציית wifi.
    תוכל למצוא את התפריט בהגדרות.
  3. וודא שהסמארטפון לא במצב טיסה, זה שחוסם התקשרויות.

עוד על וייטנאם :

  על תאילנד :

עוד דברים :

אם מצאת פרטים לא נכונים בעמוד, כמו למשל מסעדה שסגרה או נהר גדול שעבר מקום, אנא כתוב לי ב- צור קשר.

alienviet